Jubileumkamp 2015: Disneykamp

Kamp 2015 was weer een groot feestje!
In het weekend van 20 tot en met 22 maart 2015 heeft het jaarlijkse Watervriendenkamp plaatsgevonden met dit jaar als thema "Disney". Al is elk kamp bijzonder; dit jaar was het kamp nog bijzonderder want deze stond namelijk in het teken van ons 50 jaar jubileum! Het was wederom een bijzonder geslaagd weekend en we hebben nu al zin in het kamp van volgend jaar!

bekijk dan HIER de foto's van het kamp en lees hier onder het uitgebreide verslag:Voor het eerst sinds jaren moesten we het uitdelen van de inschrijfformulieren stoppen vanwege een vol kamp. In slechts 9 dagen tijd stond de teller op 40 kinderen.

We gingen voor de 2e keer op rij naar De Klepper in Someren-Heide. Een Jong-Nederland gebouw met een prachtig veld voor de deur! De nodige voorbereidingen waren getroffen en het kamp kon beginnen. Disney kamp wel te verstaan... ookwel Jubileum kamp vanwege het 50 jaar bestaan van de vereniging.

Nadat de ouders (en de koffiefilters) gearriveerd waren konden de kinderen zich opmaken voor het eerste spel. De kleinste kinderen konden direct het veld op om de juiste persoon bij het antwoord te zoeken. Wel iets lastig in een paar gevallen... gezien ze niets van een HTC kunnen maken. De kinderen vanaf 10 jaar kregen eerst uitleg over het rode draad spel: wie is de mol. 9 kandidaten en 1 mol onder de leiding. Het leuke hiervan was, was dat de leiding zelf (op Ray en de Mol na) niet wist wie de mol was. De kinderen van 10 jaar en ouder gingen vervolgen mee in het spel van de kleine kinderen. Op zoek naar informatie!

Wie was er geboren in 1988... of wie is er al 48 jaar lid van de vereniging... zoek en je zal het vinden.

Informatie zoeken over Jan, John, Pierre, Peter, Vera, Judith, Wendy, Martine, Sander en Laura en dat binnen een zeer krappe tijd!

Na een korte pauze werden de kinderen in groepen verdeeld voor het 2e spel. Zoeken naar Disney figuren. Eerst gingen ze op zoek naar een vos zodat ze de tips kregen die bij een personage hoorde. Enkele slimmeriken hadden echter bedacht dat je net zo goed eerst alle letters van de Disney figuren op kan schrijven, scheelt zoeken! Maar waar hing Belle nou ook alweer... eerst hier, nu daar... De mol heeft het werk weer gedaan!

Al snel na het 2e spel konden de kinderen onder de 10 jaar de slaapzak opzoeken. De andere kinderen kregen voor het eerst een test; met als laatste vraag: Wie is de mol?

Na een stevige avondwandeling, met ondertussen een onderzoek naar de moordenaar (!) van Judith, kregen ze bij terugkomst op het kamp een welkom van Laura. Een 5-tal emmers met... tja... laten we het zooi noemen. Hierin zaten uiteindelijk de aanwijzingen om tot de dader te komen.

Eenmaal alle kinderen binnen kregen ze de uitslag van de eerste test te zien: Peter en Pierre vielen af. Dit wisten ze niet: Judith had de meeste verdenkingen op zich na deze test, 9 kinderen dachten dat zij de mol was.

Na een iets wat korte, of misschien wel hele korte nacht, stonden alle kinderen alweer te rennen en strijden op het veld. Nog voor het ontbijt hadden de kinderen de 2e test alweer gemaakt voor het rode draad spel. De uitslag liet niet zolang op zicht wachten, sterker nog; deze kwam direct na het ontbijt. Deze keer was het Sander die afviel. Wat de kinderen niet wisten: Wendy had de meeste verdenkingen (11 kinderen) en Maaike had alle vragen goed!

In groepjes vertrokken de kinderen na het ontbijt richting het dorp Someren-Heide. Daar gingen ze op zoek naar een 6-tal vossen die ieder weer een eigen spel hadden. Met dit spel konden de kinderen munten verdienen om bij het centrale punt eitjes te kopen. In deze eieren zaten Disney figuren; maar ook hints voor Wie is de mol.

Er werd met muntjes gesmeten om maar als eerste bingo te hebben... Maar zelfs na veel lucratieve ruilhandel bleef bingo uit. Het spel was erg leuk, maar de tijd was helaas zo voorbij. Eenmaal terug op het kamp stond de lunch alweer klaar, maar ook de 3e test alweer van het rode draad spel.

Vanaf dat moment werd het wat lastig. Een doe-het-zelf-zeskamp stond op het programma; maar de buien niet. We besloten uiteindelijk om het zeskamp idee door te zetten. De kinderen gingen in kleine groepen een eigen spel verzinnen. Ieder kreeg een eigen stukje veld om het waar te kunnen maken.

De zeskamp begon met mooi weer, maar nog voordat het 4e spel gedaan kon worden moesten we het helaas staken. De stormbaan moest voor de zoveelste keer weer leeg gelaten worden. Het mocht de pret niet drukken omdat ze direct door konden gaan naar de Quiz.

Na de Quiz kregen ze de uitslag van de 3e test; John moest het spel verlaten. Nu was het nog een spel met 5 vrouwen en slechts 1 man... tactiek of toevallig? Wat de kinderen niet wisten, is dat de score behoorlijk verdeeld was. Jan had 4 verdenkingen, Vera 5, Wendy 5 en Laura 4.

Vanaf de uitslag tot aan het diner (frietje) kregen kinderen de tijd om hun bonte avond ideeën op papier te zetten. Na het diner (nog steeds een frietje) gingen ze aan slag met papier, karton of net wat ze nodig hadden. Rond een uur of 8 begon de bonte avond.

De 3 heksen (namen zijn overbodig :-) ) hadden een vloek uitgesproken over de Disneywereld heen. Hierdoor gingen diverse verhalen door elkaar. Zo stond Rapunzel oog in oog met de Schaduwman en kreeg de geest aan de stok met Gruwella. Na 7 optredens werden de prijzen verdeeld. Hier en daar werd een traantje weggepikt... want het waren prachtige prijsjes!

De kleinste kinderen gingen naar bed en de andere kinderen kregen voor de laatste keer een test op zaterdag. Uitslag van deze test kregen ze vrij snel. Niet 1 maar 2 personen vielen af. Deze keer gingen Martine en Laura. Vooral het vertrek van Laura hield de kinderen bezig.

Was het nu toch Jan, de enige man...

Judith... de vermoorde onschuld (zie vrijdag nachtspel)

Vera... tja, spelleiding, mooie positie om te mollen

Of toch Wendy... druk met alles...

Na een iets langer nacht voor de meeste schoven de kinderen aan voor het ontbijt. Een rustige start van de zondag was een feit.

De kinderen gingen zich opmaken voor nieuwe spellen. Rennen, frisbeeën en nog veel meer. De kinderen hadden nog ruim voldoende energie om met vliegende vaart over de stormbaan te gaan.

Vervolgens dachten verschillende kinderen de mol aan het werk te zien:

Wendy pakte 1 balletje uit de emmer van de ene groep en stopte deze in de andere emmer...

Maar... Jan pakte vervolgens de hele emmer en maakte deze leeg... in de andere emmer... groepsstrijd of toch molactie? Maar waarom liep Judith nu ook nog met balletjes rond? Verstopt in haar mouw...

De laatste test, voor de meeste kinderen, stond direct na het spel op het programma. Voor de laatste keer viel er iemand af. Dit was Judith. Wat de kinderen niet wisten is dat de meeste stemmen toch verdeeld waren over Jan (4), Wendy (7) en Vera (13). Ofwel 24 van de 26 stemmen...

Het einde van het kamp kwam alweer dichtbij.

Dit was voelbaar zodra alle spullen ingepakt moesten worden.

Voor het laatste spel gingen de kinderen op weg naar Someren-Heide. In het dorp werd voor het eerst sinds jaren weer het stratego spel gedaan, ofwel vlag veroveren. Tijdens dit spel werd er aan 4 kinderen gevraagd de finale test in te vullen voor Wie is de Mol?

Deze test hebben Cat, Gwen, Maaike en Pleunie los van elkaar gemaakt en moest de doorslag geven rondom de winnaar van het spel. Uiteraard zaten deze 4 meiden op dezelfde Mol.

Eenmaal terug op het kamp was het voor iedereen duidelijk wie de mol nu was... want deze was niet eens bij het bekend maken van de Mol (!) Wat een actie!

De 4 meiden mochten naar voren komen en kregen te horen wie de prijs had gewonnen... Het was Pleunie. Ze had in de laatste test slechts 4 fouten gemaakt... 1 minder dan Cat die hierdoor op de 2e plek kwam.

Jan, was niet de mol.

Vera was ook niet de mol.

Wendy is de Mol; ofwel: WIDM, ofwel: Wie is de Mol.

We namen afscheid van 40 kinderen en we hebben ze bedankt voor de gezelligheid, wellicht tot volgend jaar!

 

2015 - Disneykamp


Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven