Activiteiten

Bondszwemkampioenschappen

Datum 21 mrt 2010
Locatie Deurne en Almere
Wederom succesvolle BZK voor de Helmondse Watervrienden
14 en 21 Maart stond voor veel zwemmers in Nederland weer in het teken van de bonds zwemkampioenschappen, oftewel BZK. Dit is een wedstrijd waar elke zwemvereniging in Nederland die aangesloten is bij de NCS haar beste zwemmers naartoe sturen. Hier komen dus alleen de beste zwemmers.

Middenmoot
Ook de wedstrijdploeg van de Helmondse watervrienden was hierop ruim vertegenwoordigd. Hoofdtrainer Pieter Harks zei hierover: “Vroeger gingen we naar de BZK met een aantal zwemmers dat in één auto paste. Tegenwoordig moeten we met 3-4 auto’s om alle zwemmers mee te krijgen! We groeien dus niet alleen individueel, maar ook zeer zeker in de breedte.” Als we kijken naar het aantal zwemmers dat Helmond meeneemt klopt dit inderdaad, met gemiddeld 15 zwemmers per zwemdag zit Helmond zeker in de middenmoot!

Deurne
Zondag 14 maart was het zwembad in Deurne het strijdtoneel, en dit was ook meteen de meest succesvolle zondag voor Helmond. Met maar liefst 4 medailles kon Helmond trots zijn. Hayley van Lieshout won 1x brons, Martine Doensen won maar liefst 2x zilver, waarbij ze niet alleen naar het podium zwom, maar ook direct haar persoonlijke records aan stukken zwom. En als klap op de vuurpijl wist Bart Cooymans goud voor Helmond te verzilveren.

Almere
Dag 2 was gepland in Almere, een week later. Met de zoete smaak van de week ervoor gingen de Helmondse wedstrijdzwemmers op weg, hongerig naar meer eremetaal. Helaas voor de zwemmers die meegingen werden er een hoop geteisterd door griep. “Het is zonde, je traint hier weken, zo niet maanden naartoe, en dan net als het moet gebeuren ben je hierdoor niet fit. Erg jammer. Maar niettemin hebben we ook hier fantastisch gezwommen, bijna iedereen zwemt (zelfs met griep!) op of rond zijn persoonlijk record, en veel duiken er nog onder ook. Dat betekent toch dat we op de goede weg zitten lijkt mij.” Aldus een tevreden hoofdtrainer. Op de tweede dag van de BZK wisten de Helmondse watervrienden dan ook maar 1 medaille te verzilveren, letterlijk, want Hayley van Lieshout won dit maal zilver.

Overgangsjaar
Met 5 medailles mogen de Helmondse watervrienden zeker niet klagen. Zeker niet als je gaat kijken naar de tijden die zijn gezwommen, en als je daarnaast ook nog in je achterhoofd neemt dat veel zwemmers dit jaar over zijn gegaan naar een leeftijdscategorie hoger. Hierdoor is het voor veel zwemmers weer even wennen aan het niveau. Al met al kunnen we concluderen dat de Helmondse wedstrijdploeg nog steeds sprongen vooruit weet te maken, en dat ze een goede uitgangspositie hebben voor volgend jaar. Nu kan er flink hard doorgetraind worden, want 4 april staat er nog een internationale wedstrijd gepland, en 25 april de laatste wedstrijd in de landelijke competitie, waar Helmond toch een reële kans maakt op het kampioenschap.


Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven