Activiteiten

Vriendschappelijke wedstrijd Deurne

Datum 28 jun 2009
Locatie Deurne
Nieuwe sponsor helpt Helmondse Watervrienden naar goud!
Sinds kort mogen wedstrijdzwemmers van de Helmondse Watervrienden zich een sponsor rijker noemen. Sinds kort is namelijk autobedrijf Cooymans te Stiphout actief als sponsor. De garage heeft ervoor gekozen om haar naam aan de wedstrijdploeg te verbinden door het beschikbaar stellen van badmutsen voor alle wedstrijdzwemmers.

Het resultaat mag er zeker zijn, want met de schitterend blauwe badmuts, met aan de ene kant het logo van de vereniging en aan de andere kant de website van Cooymans auto's, mogen de zwemmers gezien worden. De badmutsen werden voor het eerst gebruikt tijdens twee verschillende wedstrijden. Een vriendschappelijke wedstrijd in Deurne, waar de watervrienden een afvaardiging van jongere zwemmers naartoe heeft gestuurd. Met zeer goed resultaat overigens! Uiteindelijk werd er maar liefst 3 keer goud, 5 keer zilver en 6 keer brons verdeeld onder de Helmondse zwemmers. De tweede wedstrijd was een vriendschappelijke internationale wedstrijd in Almere. Hier kwamen niet alleen Nederlandse zwemverenigingen op af maar ook diverse buitenlandse clubs.

Met die nieuwe badmutsen maakten de Helmondse Watervrienden niet alleen een erg professionele indruk, ook hun resultaten logen er niet om. Al vrij vroeg in het programma was het Jennifer Daniëls die zich op de 100m rugcrawl naar een schitterende 3e plaats wist te zwemmen. Hayley van Lieshout wist vlak daarna, ook op de 100m rugcrawl alle andere zwemmers achter zich te laten en zwom in een geweldige tijd naar het goud toe. Bij de een na hoogste leeftijdscategorie waren de dames ook actief, Marit Nijenboer wist hier een hele mooie tijd te zwemmen en daarmee een bronzen medaille mee naar Helmond te nemen. Bij de masters (leeftijdscategorie voor zwemmers ouder als 24 jaar) was het Sandra Harks die voor een feestje zorgde, want zij wist op de 50m vlinderslag in een spannende race naar een 3e plaats toe te zwemmen. Op de 100m schoolslag was het een heuse strijd tussen de zusjes van Kuppenveld, maar uiteindelijk wist Savannah die strijd in haar voordeel te beslissen waardoor zij een 3e plek behaalde terwijl haar zusje net naast het net viste. Persoonlijke records werden er veel gezwommen in Almere, toch wisten de mannen dit nog niet te vertalen in eremetaal, totdat Lars den Ouden zich op de 100m schoolslag naar een 3e plaats wist te zwemmen. Al met al hebben de Helmondse watervrienden het dus zeker niet slecht gedaan, en Helmond heeft weer eens laten zien dat ze ook internationaal goed mee kunnen komen. De sfeer in Almere was prima, en ondanks dat het een lange wedstrijd was werd iedere zwemmer goed aangemoedigd.

Kroon op de wedstrijd was de zogehete 'Australian run' waarbij elke leeftijdscategorie 50m vrij zwemt, waarna elke keer de langzaamste zwemmer afvalt. De eer om in deze zinderende afvalrace te mogen zwemmen was alleen weggelegd voor de snelste zwemmers op de 100m vrije slag. Helmond was hierbij door maarliefst drie zwemmers vertegenwoordigd die alledrie lieten zien niet alleen snel te kunnen zwemmen, maar ook over uithoudingsvermogen beschikken! Met deze vriendschappelijke wedstrijd is er weer bijna een eind gekomen aan het seizoen, maar dat de wedstrijdploeg van de Helmondse Watervrienden aan de weg aan het timmeren is staat buiten kijf!


Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven