Activiteiten

Zuid-competitie Sprint Eindhoven

Datum 28 jun 2009
Locatie Eindhoven
HWV Tweede in zuid-competitie 2009
Zondag 28 juni was het Pieter van den Hoogenband bad het strijdtoneel waar de laatste wedstrijd uit de Zuid-competitie gezwommen zou worden. De wedstrijdploeg van de Helmondse watervrienden, normaal niet heel erg sterk op de sprintwedstrijden, ging toch vol goede moed naar Eindhoven. In het Tussenklassement stond Helmond na 4 wedstrijden al op een 2e plaats, vlak achter de watervrienden uit Deurne, en vlak voor de watervrienden Valkenswaard.

Tijdens de wedstrijd werd er ontzettend hard gezwommen en elke zwemmer liet zien waar hij of zij op had getraind, want van diskwalificaties bij de Helmondse watervrienden was praktisch geen sprake!

Dat Helmond niet de enige was die hard getraind had bleek uit de tussenstanden tijdens de wedstrijd, want ondanks dat bijna iedereen een nieuw persoonlijk record zwom, was het toch Valkenswaard die langzaamaan inliep op de voorsprong in punten die Helmond had.

Gelukkig waren de zwemmers uit Helmond gemotiveerd genoeg, ondanks dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was, en werd er nog een extra tandje bijgezet. Dit hielp want uiteindelijk eindigde Helmond op een 4e plaats, maar wisten ze de schade beperkt te houden. Hierdoor eindigde Helmond in het eindklassement op de tweede plaats, achter Deurne, en de watervrienden Valkenswaard maken het erepodium dan compleet. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen, in juli wordt er nog hard doorgetraind alvorens de zwemmers van een welverdiende zomerstop kunnen gaan genieten en vanaf september zal er weer volop begonnen worden met trainen.


Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven