Zwem-ABC & Zwemvaardigheidsdiploma's

Binnen zwemvereniging de Helmondse Watervrienden worden zwemlessen voor diploma A, B en C aangebonden volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Deze organistatie is verantwoordelijk voor het Nationale zwemdiploma en ziet toe op de juiste naleving van de examenprogramma's en kwaliteit van de zwemlessen. Onze zwemvereniging is in het bezit van de Licentie Nationale zwemdiploma's en voldoet daarmee en de nieuwe hoge kwaliteitsstandaard van de NRZ.

Kijk voor meer informatie over de Licentie Nationale Zwemdiploma's op Allesoverzwemles.nl

Het Zwem-ABC

Het Zwem-ABC is, in tegenstelling tot wat velen vaak denken, geen opeenvolging van 3 verschillende diploma's waarbij elke keer een nieuw kunstje wordt geleerd, maar is een ongedeelde opleiding met als einddoel zelfredzaamheid en zwemveiligheid. Niet bepaald onbelangrijk in ons waterrijke land. Deze zelfredzaamheid/zwemveiligheid wordt optimaal bereikt met het behalen van diploma C. Diploma A en B zijn dus slechts een tussenstap, maar in onze ogen nooit een eindpunt.
Juist bij het oefenen voor diploma C wordt namelijk veel aandacht besteed aan het verbeteren van de conditie en survival-elementen.
Wij willen iedereen dan ook stimuleren om zowel diploma A, B als C te behalen. De diploma-eisen zijn te vinden op de pagina met diploma-eisen.

Zwemvaardigheidsdiploma's

Na het behalen van het zwem-ABC wordt zwemmen pas echt leuk! Binnen onze vereniging is het mogelijk om door te gaan met verschillende takken binnen de zwemsport. Zo kan er worden gezwommen bij onze reddingsbrigade of onze wedstrijdploeg. Natuurlijk is het ook mogelijk om de zwemvaardigheidsdiploma's te gaan behalen. 
De zwemvaardigheidsdiploma's borduren voort op het geleerde binnen het Zwem-ABC. Er wordt onder andere aandacht besteed aan nieuwe zwemslagen zoals de samengestelde rugslag en vlinderslag. Ook de keerpunten en verbetering van de technieken en conditie vormen onderdeel van de stof.

De lessen voor zwemvaardigheidsdiploma's bestaan uit 2 delen; het eerste algemene deel zwemvaardigheid 1, 2 of 3 en het tweede deel met daarin ruimte voor de keuzepakketten. Hierbij kan de ene week gekozen worden uit snorkelen en wereldzwemslagen en de andere week uit survival en waterpolo. Een gevarieerd en uitdagend programma! 

De volgende keuzepakketten worden aangeboden:
  • Survival 1, 2 en 3
  • Waterpolo 1, 2 en 3
  • Wereldzwemslagen 1, 2 en 3
  • Snorkelen 1, 2 en 3
De diploma-eisen van de zwemvaardigheidsdiploma's en keuzepakketten zijn te vinden onder het kopje diploma-eisen.

Lestijden en diplomazwemmen

De lessen voor diploma A, B en C worden aangeboden op dinsdagavond tussen 18:30 uur en 19:30 uur, vrijdagavond tussen 18:00 uur en 19:45 uur en op zondagmorgen tussen 11:00 uur en 12:30 uur. De lessen zijn 1 keer per week.
De lessen voor de zwemvaardigheidsdiploma's met de bijbehorende keuzepakketten zijn op dinsdagavond tussen 19:30 uur en 20:30 uur en op zondagmorgen tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Hierbij bestaat het eerste half uur van de les uit het algemene gedeelte en het tweede half uur uit de keuzepakketten. De precieze zwemtijden zijn HIER te vinden.

Het diplomazwemmen wordt 2 keer per jaar georganiseerd: Eind januari/begin februari en net vóór aanvang van de zomervakantie (eind juni/begin juli). 

Instromen

Kinderen die bij ons hebben leren zwemmen stromen na het doorlopen van de aanleerfase in het ondiepe gedeelte van het bad automatisch door naar diploma A. Voor kinderen die elders hebben leren zwemmen (en minimaal diploma A bezitten) is er uiteraard ook de mogelijkheid om verder te gaan met zwemmen binnen onze vereniging. Op ons inschrijfformulier is aan te geven welke diploma's reeds in bezit zijn.
Voor het instromen bij de zwemvaardigheden / keuzepakketten is het hebben van diploma C een vereiste.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven