Kamp

Het jaarlijkse zwemkamp van onze vereniging! De leukste activiteit van het jaar waar we altijd erg naar uit kijken!

Het Watervrienden-kamp vindt elk jaar plaats in het voorjaar (eind maart, begin april) en heeft elk jaar een ander thema waar omheen leuke bosspellen, veldspellen en speurtochten worden bedacht door de commissie Jeugd- en Jongerenwerk. Tijdens het kamp gaan we met circa 50 kinderen en 15 begeleiders naar een kampeerboerderij ergens in de regio. Zo hebben we de afgelopen jaren kampen gehad in Lierop, Eersel, Gemert, Heeze,Someren-Heide en Mariahout.
Elk jaar proberen we het kamp weer uniek te maken, zodat de kinderen hier een onvergetelijke ervaring aan overhouden. Kinderen mogen mee in de leeftijd tussen 6 en 18 jaar. Er worden uiteraard (deels) verschillende programma's aangeboden per leeftijdsgroep. Dus ook voor de wat jongere kinderen is het kamp erg geschikt. De oudere kinderen worden ook ingezet om de jongere kinderen te helpen. Dit levert een leuke samenwerking op tussen jong en oud.

De kampleiding varieert in 3 groepen:
  • Jeugdleiding; dit zijn de oudere kinderen, vanaf 15 jaar, die mogelijk doorstormen naar de leiding groep zodra ze deze leeftijd behaald hebben. Zij worden bijvoorbeeld ingezet als vos of gaan mee als groepshoofd.
  • De leiders; dit zijn de instructeurs binnen de zwemvereniging. er is een mooi balans in leeftijden en ervaring.
  • De kamporganisatie; ofwel de leden van de commissie Jeugd- en jongerenwerk. Wij bieden de kinderen en leiders een mooi gevarieert programma aan zodat iedereen na een weekend met een glimlach naar huis gaat.

Gelukkig krijgt de commissie ook hulp van buitenaf. Hier en daar een kleine sponsor die we dan ook graag bedanken voor alle hulp!

Thema's van de afgelopen jaren

Avonturiers Kamp (2018)

Wat was het toch weer leuk in Someren Heide.
Prachtig weer gehad!

10 prachtige spellen gespeeld in ongeveer 45 uur!
Lees hier het verslag en bekijk ook de fotos!

Tropical Kamp (2017)

Het was weer heerlijk weer tijdens ons Tropical Kamp. 41 kinderen gingen mee naar Mariahout om te genieten van verschillende spellen. Zo zijn we voor het eerst sinds jaren weer 's nachts naar de bossen gegaan en hebben we genoten van de Strohalm Expeditie.

Nog even nagenieten?
Bekijk hier het verslag
Bekijk hier de foto's

 
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven