Laatste Nieuws

Paaswedstrijd Almere 2017!

16 april 2017 door Annemarie van Cuijk
www.helmondsewatervrienden.nl
Voor een groep van een 10 HWV zwemmers en enkele ouders begon 1ste Paasdag niet met een groot Paas-ontbijt en eieren zoeken. Nee, bij deze groep fanatieke zwemmers ging de wekker tussen 5:00 uur en 5:30 uur en stapten ze om 6:00 uur in de auto om te vertrekken richting Almere.

 

Als eerste werden de kwalificaties voor de Australian run gezwommen, Xander Janse, Rick Ermens, Lara van Cuijk, Mandy Boetzkes en Julia Hoeben plaatsten zich voor de finale aan het eind van de dag. Dit was een goede aftrap aangezien Michelle van Dijk, Lysanne Thielen en Bart Cooymans zich niet hadden opgegeven voor de Australian run.

Op de 100mtr. rugslag was er brons voor Rick Ermens. Zilver voor    Lysanne Thielen en Julia Hoeben en goud voor Lara van Cuijk en Michelle van Dijk.

Op de 200mtr. schoolslag wonnen Xander Janse en Mandy Boetzkes goud.

Op de 200mtr. vrij won Bart Cooymans zilver.

Alle HWV zwemmers hebben een medaille gewonnen tijdens hun eerste race en daar bleef het niet bij!

Op de 200mtr. vrij was er brons voor Lysanne Thielen en zilver voor Julia Hoeben.

Bart Cooymans won zilver op de 400mtr. vrij.

Er waren ook 2 dappere dames die zich hadden opgegeven voor de 800mtr. vrij. Lara van Cuijk en Michelle van Dijk wonnen allebei goud.

Het ochtend programma was nu gezwommen en er kon genoten worden van een welverdiende pauze.

De tussenstand is nu al 6goud, 5zilver en 2 brons voor de fanatieke HWV zwemmers en dit werd bereikt onder de leiding van HWV zwemmer Nicky Janse die door een blessure aan zijn knie niet zelf op het startblok mocht staan. Nicky houdt blijkbaar zoveel van de warmte en de geur van chloor in een zwembad dat hij mee is gegaan als ploegleiding. Nicky kreeg onverwacht ook nog een assistent in de vorm van Kwint Boetzkes en samen coachten zij de HWV zwemmers.

Voor het middagprogramma kwam ook nog de HWV zwemster Nicole Boetzkes de zwemmers aanmoedigen.

 

Toen mochten de zwemmers weer laten zien hoe hard ze kunnen zwemmen en won Lysanne Thielen als eerste een bronzen medaille op de 100mtr. vrij.

Op de 100mtr. school won Xander Janse goud en Mandy Boetzkes won zilver.

Op de 200mtr. rug wonnen Rick Ermens en Lysanne Thielen zilver en goud voor Lara van Cuijk en Julia Hoeben.

Toen kwam de 1500mtr. vrij en daar had Bart Cooymans zich voor opgegeven. Met de snelste tijd van alle zwemmers die dag won hij goud in een indrukwekkende tijd van 17:42.90.

Nadat Michelle van Dijk in de ochtend al 800 meter in de benen had zwom ze ook goud op de 400mtr. vrij.

Op de 100mtr. vlinder won Lara van Cuijk goud en was er zilver voor Julia Hoeben. 

Na al deze prestaties was de dag bijna ten einde en alleen de Australian run moest nog gezwommen worden. Ook hier waren er nog medailles voor HWV. Lara van Cuijk won goud. Xander Janse en Julia Hoeben namen de bronzen medaille mee naar huis.

Met een eindstand van 13 goud, 9 zilver en 5 brons werd de terugreis ingezet. Halverwege werd er nog gegeten bij de McDonalds voor een gezellige afsluiting van een sportieve dag.

Tegen 22u. werden de laatste zwemmers thuis afgezet en kunnen deze groep zwemmers terugkijken op een succesvolle zwemdag. 


 
www.helmondsewatervrienden.nl

Bedankt Mark en Eric!

01 juli 2019
Afgelopen zondag zijn de examens voor het zwem-ABC geweest bij de Helmondse Watervrienden. Ondanks de hitte is alles soepel verlopen en… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl
Op zondag 14 april vond de tweede wedstrijd plaats in het kader van de WVNL Nederlandse Zwemkampioenschappen. Onze vereniging was hier… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl
Tijdens de centrale bondstrainging van Watervrienden Nederland po zondag 24 maart in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl

Space Kamp 2019

24 maart 2019
Nog nooit zaten we zo vroeg vol! Bijna 1 maand voor het kamp was dat al duidelijk! 25 meisjes en 15 jongens, tussen de 6 en de 18… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven