Laatste Nieuws

163 diploma's uitgereikt tijdens de examenperiode

05 februari 2019
www.helmondsewatervrienden.nl
De afgelopen 2 weken stonden bij de Helmondse Watervrienden in het teken van het diplomazwemmen. In totaal hebben we maar liefst 163 diploma's mogen uitreiken aan onze geslaagden. Daarnaast is gelukkig ook iedereen die op examen mocht geslaagd! Een resultaat om trots op te zijn!

Op zondag 24 januari werden de examens voor Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 gehouden. De zwemvaardigheidsdiploma's volgen op het Zwem-ABC en dus bedoeld voor de fanatieke zwemmers. Bij zwemvaardigheid wordt onder andere aandacht besteed aan de vlinderslag, samengestelde rugslag, keerpunten en diverse polotechnieken. Ook wordt er nog flink gesleuteld aan de borstcrawl en de conditie. Hieronder de namen van de geslaagden:
 

Zwemvaardigheid 1: Yassine, Su, Robin, Jan, Ilias, Francesco & Stan.

Zwemvaardigheid 2: Jenayra, Nisrine, Indy, Helena, Jasper, Evi, Cristian & Benjamin.

Zwemvaardigheid 3: Esmee & Laura.


Op zondag 3 februari ging de grootste groep zwemmers op examen. In totaal maar liefst 94 kinderen behaalden hun A, B of C diploma. Onder toeziend oog van de afgevaardigde van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) werd het examen afgenomen. Deze afgevaardigde (gedelegeerd) controleert periodiek de kwaliteit van zwemlesgevende instanties die het Nationaal Zwemdiploma uitreiken om er zo voor te zorgen dat iedere lesgevende instantie voldoet aan de kwaliteitsnormen en eisen. Immers, je wil dat je kunt goed kan zwemmen als hij of zij het A, B of C-diploma op zak heeft. De afgevaardigde was bijzonder goed te spreken over de kwaliteit van de zwemmers van onze vereniging. Hier zijn er dan ook erg trots op.

De geslaagden zijn:
Diploma A: Maysam, Wassim, Shakir, Suada, Aaron, Julia, Sophie, Mustafa, Arbi, Glenn, Saar, Mohamad, Adil, Nafia, Koray, Mohamed, Indy, Ivan, Abdalrahman, Rama, Emma, Bran, Noa, Lucie, Jasmine, Rayan, Liya, Jasmijn, Teun, Indy, Gia Huy, Erkchil, Jayson, Meike, Sadé, Wiktoria, Meike, Amine, Mireille, Robin, Nadia, Joshua, Aaliyah, Zakaria, Tam Nhu, Eric, Liyana, Demi, Annemara, Tijani & Vienna.

Diploma B: Ibtihal, Suad, Hiba, Luuk, Myrthe, Giana, Melika, Chayton, Karolina, Mayar, Lucy, Merve, Bilal, Ahmed, Jurre, Andi, Aniek, Britt, Qusai, Nessa, Mohammed, Alara, Khalid & Dawud.

Diploma C: Saïfeddine, Sven, Efe, Mert, Demian, Yasmin, Ruqaiya, Ties, Pemmy, Mila, Qaseem, Bryan, Jayden, Pepijn, Saad, Salim, Rick, Indy & Ilias.

 


Op dinsdag 5 februari werden tot slot de examen van de keuzepakketten behorende bij de zwemvaardigheidsdiploma's georganiseerd. Ook dit examen verliep gelukkig goed waarbij wederom iedereen geslaagd is voor zijn of haar diploma. 

 

Snorkelen 1: Stan, Francesco, Ilias, Benjamin, Jenayra, Jason, Carver & Clain

Snorkelen 2: Indy, Cristian, Dieuwke, Yassine, Helena, Jan, Evi, Rens & Martijn

Snorkelen 3: Lindsey, Nisrine, Laura & Esmee

 

Waterpolo 1: Robin, Lena, Fabiënne & Fenne

Waterpolo 2: Laura, Fabiola & Nina

Waterpolo 3: Mirte en Geert

 

Wereldzwemslagen 1: Stan, Su Linn, Benjamin, Jenayra, Fabiënne & Fenne

Wereldzwemslagen 2: Nina, Fabiola, Nisrine, Mirte & Iris

Wereldzwemslagen 3: Dieuwke

 

Survival 1: Francesco, Ilias, Jason & Carver

Survival 2: Indy, Ziyad, Alperen, Sarah, Rens, Helena, Evi, Cristian & Clain

Survival 3: Lindsey, Esmee, Geert & Laura


Nadat de examens voor de kinderen er op zaten op dindsag 5 februari stond er nog een laatste afsluitend examen op het programma. Dit betrof een wel heel bijzonder examen. Onze lesgevers in opleiding moesten namelijk in het kader van hun opleiding opnieuw examen doen voor diploma C! Immers, van onze toekomstige instructeurs mag natuurlijk ook worden verwacht dat ze zelf ook alle technieken en slagen goed beheersen. Het opnieuw behalen van diploma C vormt net als de verplichte stages, theoretische opdrachten en toetsen, EHBO en reddingszwemmen een verplicht onderdeel van de 2-jarige cursus. Gelukkig is hierbij zoals verwacht ook iedereen geslaagd!

 

Diploma C (Cursisten opleiding lesgever Zwem-ABC): Cat, Charlotte, Corline, Giovanny, Joost, Judith, Marjolein, Pleunie, Rick & Werner


Wij feliciteren iedereen van harte met zijn of haar diploma en hopen dat jullie allemaal je hele leven lang met veel plezier blijven zwemmen!


 
www.helmondsewatervrienden.nl
Heugelijk nieuws! Op zondag 3 november 2019 hebben Judith, Charlotte en Werner het afsluitende gesprek gehad in het kader van de… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl

Bedankt voor uw stem!

21 oktober 2019
Afgelopen periode heeft onze vereniging, net als vele andere verenigingen, meegedaan met Rabo ClubSupport. Leden van Rabonank Helmond… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl
De zomervakantie zit erop, het zwemseizoen is voorbij. Tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden. Dat doen we met Helmonder… Meer >
 
www.helmondsewatervrienden.nl

Bedankt Mark en Eric!

01 juli 2019
Afgelopen zondag zijn de examens voor het zwem-ABC geweest bij de Helmondse Watervrienden. Ondanks de hitte is alles soepel verlopen en… Meer >
 
 
 
24-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven