Welkom bij Reddingsbrigade Helmond

Reddingsbrigade HelmondWelkom op de website van "Reddingsbrigade Helmond". Reddingsbrigade Helmond is onderdeel van zwemvereniging "De Helmondse Watervrienden" en is sinds 1 december 1975 aangesloten bij "Reddingsbrigades Nederland" (K.N.B.R.D).
 

Het doel van onze reddingsbrigade is: "Het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord".
 

Om dit doel te bereiken beoefent de reddingsbrigade een aantal activiteiten. Zo worden er elke vrijdagavond tussen 19.00 en 21.15 uur opleidingen in de bondsdiploma's Zwemmend Redden gegeven. Heb je zin om een keer te kijken, kom dan gerust langs. 
Een tweede belangrijk deel van "Reddingsbrigade Helmond" is het onderdeel "Varend Redden". Onze reddingsbrigade is varend actief bij tal van evenementen, zowel in en rondom Helmond, als ook elders in het land. Zo verzorgen wij jaarlijks de nieuwjaarsduik op Berkendonk, de sinterklaasintocht in Helmond en zijn wij partner van AES, een groot hulpverleningsbedrijf met inzetten door het gehele land. Ook helpen wij op verzoek bij hulpverlening op en rondom water zoals bij te-water-rakingen.
Daarnaast neemt Reddingsbrigade Helmond jaarlijks deel aan enkele EHaD wedstrijden.

Zwemmend Redden

In het zwembad wordt veel aandacht besteed aan de techniek van het zwemmend redden. Hierbij moet gedacht worden aan zowel zelfredding, redding van anderen en het gebruik van reddingsmiddelen en technieken. Vanzelfsprekend wordt ook aan de conditie gewerkt. Daarnaast wordt er bij de hogere diploma's aandacht besteed aan de theoretische kennis en het verlenen van Eerste Hulp aan Drenkelingen.

Meer informatie over zwemmend redden

Varend redden

Voor de leden van de reddingsbrigade vanaf ca. 14 jaar, die beschikking over voldoende vaardigheden, bestaat de mogelijkheid om actief te worden op het gebied van Varend Redden. Onze reddingsbrigade bewaakt op recreatieplas Berkendonk te Helmond en bewaakt tevens meerdere grote en multidisciplinaire evenementen per jaar. Er wordt regelmatig geoefend in vaartechnieken.

Meer informatie over varend redden
Ook wordt er geoefend in het omgaan met natuurlijke elementen, zoals buitenwater, weersomstandigheden, enz. Reddingsbrigade Helmond beschikt over een reddingsvaartuig van het type Duarry SR8, uitgerust met een 50 pk buitenboordmotor en diverse reddingsmiddelen en een reddingsvlet van het type Mulder Rijke. Onderhoud aan de materialen is onderdeel van de opleiding.

Evenementen

Reddingsbrigade Helmond is op het gebied van de evenementen beveiliging een ervaren “veiligheidspartner” voor de organisatoren van het watersportevenement of een evenement wat zich afspeelt rond het water. Naast de nautische veiligheid kan ook medische, communicatieve en technische ondersteuning worden verleend. Dit gebeurt momenteel onder andere bij de bewaking van recreatieplas Berkendonk te Helmond, evenementen rond het kanaal zoals de sinterklaasintocht en andere evenementen op en rond het water.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven