Varend Redden | Berkendonk

De reddingsbrigade van de Helmondse watervrienden bewaakt elke zomer op een 60 hectare groot recreatie- en natuurgebied in het oosten van Helmond: Recreatieplas Berkendonk. Tijdens een deel van de zomervakantie is de reddingsbrigade te vinden op deze plas om daar in samenwerking met Gemeente Helmond de veiligheid van de bezoekers te verzorgen.
Op warme dagen zijn er op Berkendonk 6 tot 7 duizend bezoekers aan het genieten van de verkoeling van het water.Berkendonk is een plas die ontstaan is door zandwinning en is volledig gratis te bezoeken. Op Berkendonk zijn tal van faciliteiten te vinden zoals een E.H.B.O. ruimte, toiletvoorzieningen, een horecagelegenheid en natuurlijk de reddingsbrigade die voor u een oogje in het zeil houdt. Berkendonk beschikt over het certificaat "Schoon en veilig", dat houdt in dat de hygiëne, waterkwaliteit en de veiligheid dik in orde zijn en u met een gerust hart kunt gaan zwemmen.


Tot voor kort werd er elke winter zand gewonnen voor verschillende bouwprojecten in de regio. Inmiddels heeft de plas zijn volle omvang van ruim 45 hectare (dat is 45 voetbalvelden!; omtrek 3.3 km) bereikt en is de gemeente in een vergevorderd stadium met de afwerking. Vanuit de post van de reddingsbrigade, de boten en middels looppatrouilles bewaakt de reddingsbrigade en komen we in actie wanneer het nodig is. Berkendonk beschikt ook over goede parkeergelegenheden.


 
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven