Theorielessen

Theorielessen Lifesaver 1 t/m 3

Onderdeel van de drie Life-Saver diploma's is de verplichte theorie. Hiervoor worden elk najaar, voorafgaand aan de examens, theorielessen verzorgd. Deelname aan de theorielessen is verplicht om op examen te mogen. Het theorie-examen vindt op dezelfde dag plaats als het praktijk-examen. Het behalen van het theorie-examen is noodzakelijk om het uiteindelijke diploma te behalen.

Bij de theorielessen wordt gebruik gemaakt van de Handleiding Life Saver. Deze is te bestellen via onze webshop.

In de rechter kolom zijn powerpointpresentaties te vinden met daarin een samenvatting van de stof. Deze kunnen gebruikt worden bij het bestuderen, maar zijn uiteraard geen vervanging van het boek.

Eerste Hulp

Een tweede extra onderdeel buiten de reguliere zwemlessen is het behalen het diploma Eerste Hulp. Bij het examen voor Life-Saver 2 en 3 is het verplicht om dit diploma (of EM) te bezitten. Hiervoor wordt elk voorjaar een EHBO-cursus gegeven volgens de eisen van het Nederlandse Oranje Kruis

Tijdens de EHBO-lessen wordt de theorie aangeboden uit het Oranje Kruis Boekje. Dit is de officiele leidraad en verplichte examenstof. Bezit van dit boekje (de nieuwste versie) is verplicht tijdens de cursus. Het Oranje kruis Boekje is te bestellen via onze webshop.

Naast het bijbrengen van de noodzakelijke theorie wordt er tijdens de lessen uiteraard zeer veel aandacht besteed aan de praktische handelingen, zoals reanimeren (met AED) en het oefenen van behandeling van slachtoffers met speciale LOTUS-slachtoffers.

Bij het geven van de cursus en de herhalingslessen (verplicht om je diploma geldig te houden na 2 jaar) werken wij samen met EHBO-vereniging Deurne.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven