Wedstrijdzwemmen

Elke maandagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur en elke donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur is het wedstrijdbad gereserveerd voor de snelste zwemmers van onze vereniging. Dan traint namelijk onze wedstrijdploeg. Om te kunnen gaan zwemmen bij de wedstrijdploeg zijn zwemdiploma's A en B vereist.
 

Trainingen

Zowel op maandag als de donderdagavond wordt getraind om net die paar tiende sneller te worden die het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen. Er is veel aandacht voor conditietraining en optimaliseren van de zwemtechniek. Alle gebruikelijke zwemslagen (vlinderslag, rugslag, schoolslag, vrije slag (borstcrawl)) komen aan bod. Uiteraard is er daarbij ook veel aandacht voor de start en de keerpunten.

Wedstrijden

Binnen de vereniging houden we clubkampioenschappen waarbij leden elkaar zo'n 4 tot 5 keer per seizoen uitdagen. Regelmatig worden hier nieuwe PR's (persoonlijke records) gezwommen. Verder worden er regionale wedstrijden gezwommen zoals de NCS Zuid-competitie en de vriendschapelijke wedstrijden. Ook worden nationale wedstrijden gezwommen, zoals de landelijke zwemcompetitie (LZK), de bonds zwemkampioenschappen (BZK), speciale 50-meter sprintwedstrijden in een 50 meter bad. De uitslagen van al deze wedstrijden zijn terug te vinden op website: www.ncs-cwz.nl onder het onderdeel wedstrijden.

De deelnemers aan wedstrijden worden verdeeld in leeftijdscategorieen, zodat je steeds tegen leeftijdsgenoten zwemt en natuurlijk de jongens tegen de jongens, de meisjes tegen de meisjes.  In de hiernaast weergeven tabel zijn de leeftijdscategorieën weergegeven.

Uiteraard zijn er ook estaffette-onderdelen. Naast de reguliere estafettes zijn er ook gemengde estaffes waarin heren, dames, jongens en meisjes samen een estafette zwemmen.

Wanneer aan de wedstrijden wordt deelgenomen, kan een bijdrage in de vervoer- en/of deelnemerskosten verschuldigd zijn. De clubkampioenschappen zijn gratis.

leeftijdscategorieën

  1. A = 8 en 9 jaar
  2. B = 10 en 11 jaar
  3. C = 12 en 13 jaar
  4. D = 14 en 15 jaar
  5. E = 16 en 17 jaar
  6. F = 18 jaar en ouder

Ouders

Voor geinteresseerde ouders en de oudere wedstrijdzwemmers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse cursussen op het gebied van jurering, b.v. tijdwaarnemer / keerpuntcommissaris, kamprechter, starter, jurysecretaris en scheidsrechter.

In een vrijwilligersorganisatie als onze vereniging, is regelmatig behoefte aan ouders die gewoon "iets" willen doen, b.v. filmen, foto`s maken, wedstrijdverslagen maken, enz. enz. Iedere hulp is welkom!
 
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven