Volwassenen zwemmen

Zwemmen is leuk en zwemmen is gezond, voor jong en oud. Binnen onze zwemvereniging is er daarom naast de ruimte voor kinderen om de zwemsport te beoefenen ook ruimte om als volwassene te (blijven) zwemmen.

Zwemmen is immers een van de meest gezonde sporten waarbij de belasting op de spieren en gewrichten, vergeleken met andere sporten, erg laag is. Zwemmen is daardoor vaak tot op hoge leeftijd een goede manier om lichaamsbeweging te krijgen. Zwemmen houdt je jong!
 

Activiteiten voor volwassenen:

 1. Dinsdagavond - 20:00u-20:30u - Aqua-Fitness
  Een combinatie van Aquajogging en Aquarobbics
 2. Dinsdagavond - 20:30u-21:30u - Recreatief zwemmen
  Baantjes trekken in je eigen tempo
 3. Dinsdagavond - 20:30u-21:30u - Leren voor zwemmen volwassenen
  Leer zwemmen en behaal het zwem-ABC voor de leeftijd vanaf 16 jaar
 4. Vrijdagavond - 19:45u-20:30u - Recreatief zwemmen
  Baantjes trekken in je eigen tempo
 5. Zondagmorgen - 11:45u-12:30u - TRIM zwemmen
  Onder begeleiding van een instructeur werken aan je conditie
Hieronder is meer informatie te vinden over de verschillende activiteiten.

Leren zwemmen voor volwassenen

Voor volwassen, die als kind nooit (of slechts heel beperkt) hebben leren zwemmen, biedt onze vereniging volwassen zwemles aan. Tijdens deze lessen zal in een kleine groep de zwemkunst worden bijgebracht. Afhankelijk van uw wensen wordt na het aanleren van de schoolslag en rugslag begonnen met de overige zwemtechnieken zoals de borstcrawl en rugcrawl maar bijvoorbeeld ook onderwater zwemmen. Het is dan ook mogelijk om het Zwem-ABC te doorlopen tijdens het volwassenen zwemmen.

Omdat wij veel persoonlijke begeleiding willen bieden tijdens de lessen, is de groepsgrootte beperkt. Het kan daarom voorkomen dat er een (korte) wachtlijst is. In het zwembad kan worden geïnformeerd naar de status van de wachtlijst.

Aqua-Fitness

Op dinsdagavond bieden wij de activiteit Aqua-Fitness aan. Afwisselend worden er lessen in diep water (Aquajogging) en lessen in borstdiep water (Aquarobbics) gegeven waarbij onder het genot van swingende muziek alle spiergroepen flink aan de slag worden gezet. Gezelligheid en afwisseling zijn daarbij de uitgangspunten. 

Bij de Aquajogging lessen "loop" je als het ware door diep water zonder de grond te kunnen raken. Met behulp van een wetbelt blijf je gemakkelijk boven. 
Bij de Aquarobbics lessen in heupdiep water wordt gebruik gemaakt van de extra weerstand die het water bied en worden de oefeningen zo vorm gegeven dat alle spiergroepen evenredig aan bod komen.

Doordat oefeningen in het water plaatsvinden (met de extra weerstand hiervan) is de kans op blessures veel kleiner dan bij fitness op het droge.  Met name de gewrichten worden extra ontlast. Aqua-Fitness is daardoor een uitstekende methode om snel de conditie te verbeteren en calorieën te verbranden.

Trim-zwemmen

Op zondagmorgen bieden wij Trim-zwemmen aan. Hierbij hebben wij echter wel een beperkte capaciteit. Bij het trim-zwemmen worden door een instructeur oefeningen/trainingen gegegven waarbij vele zwemslagen en techieken aan bod komen. Er is hierbij ook aandacht voor nieuwe slagen en bijvoorbeeld oefeningen met een bal of andere materialen. Het opbouwen van de conditie staat op de eerste plaats bij het Trim-zwemmen. Moe worden is dus gegarandeerd. Er is ook veel aandacht voor het verbeteren van de techniek.

Recreatief zwemmen

Tijdens het wekelijkse recreatieve zwemuur op dinsdagavond tussen 20:30 uur en 21:30 uur is het mogelijk om recreatief te zwemmen naar eigen inzicht. Hierbij is iedereen welkom vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het bad is ingedeeld in meerdere banen, afhankelijk van de leeftijd (ook voor ouderen!) en de snelheid waarmee u de banen wilt afleggen. Indien gewenst vindt er begeleiding plaats om de zwemslagen te verbeteren.
Op vrijdagavond tussen 19:45 uur en 20:30 uur zijn ook enkele banen beschikbaar om recreatief "baantjes te trekken". Op vrijdagavond is er geen begeleiding mogelijk.
 

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan even contact op of loop even binnen op het zwembad op dinsdagavond tussen 20:00 uur en 21:30 uur.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven