Volwassenen zwemmen

Zwemmen is leuk en zwemmen is gezond, voor jong en oud. Binnen onze zwemvereniging is er daarom naast de ruimte voor kinderen om de zwemsport te beoefenen ook ruimte om als volwassene te (blijven) zwemmen.

Wekelijks op dinsdagavond tussen 20:30 uur en 21:30 uur vind het volwassenen-zwemmen plaats in het wedstrijdbad. Tijdens dit uur is het mogelijk om recreatief "baantjes te trekken" en is het mogelijk voor volwassenen (16+) om te leren zwemmen en daarbij tevens het zwem-ABC te behalen.
Ook op vrijdagavond tussen 19:45 uur en 20:30 uur is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen.
Op zondagmorgen is er van 11:45 uur tot 12:30 uur de mogelijkheid om aan trimzwemmen te doen.

Leren zwemmen volwassenen

Voor volwassen, die als kind nooit (of slechts heel beperkt) hebben leren zwemmen, biedt onze vereniging volwassen zwemles aan. Tijdens deze lessen zal in een kleine groep de zwemkunst worden bijgebracht. Afhankelijk van uw wensen wordt na het aanleren van de schoolslag en rugslag begonnen met de overige zwemtechnieken. Het is dan ook mogelijk om het Zwem-ABC te doorlopen tijdens het volwassenen zwemmen.

Omdat wij veel persoonlijke begeleiding willen bieden tijdens de lessen, is de groepsgrootte beperkt. Het kan daarom voorkomen dat er een (korte) wachtlijst is. In het zwembad kan worden geïnformeerd naar de status van de wachtlijst.

Recreatief zwemmen

Naast leren zwemmen, is het in onze ogen ook belangrijk om te blijven zwemmen, ook als volwassene. Zwemmers is immers een van de meest gezonde sporten waarbij de belasting op de spieren en gewrichten, vergeleken met andere sporten, erg laag is. Zwemmen is daardoor vaak tot op hoge leeftijd een goede manier om lichaamsbeweging te krijgen. Zwemmen houdt je jong!

Tijdens het wekelijkse recreatieve zwemuur op dinsdagavond tussen 20:30 uur en 21:30 uur is het mogelijk om recreatief te zwemmen naar eigen inzicht. Hierbij is iedereen welkom vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het bad is ingedeeld in meerdere banen, afhankelijk van de leeftijd (ook voor ouderen!) en de snelheid waarmee u de banen wilt afleggen. Indien gewenst vindt er begeleiding plaats om de zwemslagen te verbeteren.
Op vrijdagavond tussen 19:45 uur en 20:30 uur zijn ook enkele banen beschikbaar om recreatief "baantjes te trekken". Op vrijdagavond is er geen begeleiding mogelijk.
Op zondagmorgen is er daarnaast de mogelijkheid om bij het trimzwemmen onder begeleiding de conditie te verbeteren en de slagen uit te diepen. Voor deze groep is een behoorlijk zwemniveau een vereiste. 
 

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan even contact op of loop even binnen op het zwembad op dinsdagavond tussen 20:00 uur en 21:30 uur.
Licentie Zwem-ABC:
Terug naar boven