EHaD

Eerste Hulp aan Drenkelingen, kortweg E.H.a.D, is één van de wedstrijdsporten die binnen Reddingsbrigades Nederland kan worden beoefend. Reddingsbrigade Helmond heeft een eigen E.H.a.D team waarmee we een aantal keer per jaar meedoen met wedstrijden. Ook doen we regelmatig met een jeugdteam, waarin het talent van de toekomst zit, mee aan wedstrijden.


Het houden van wedstrijden binnen deze sport heeft veel voordelen. Zo kun je andere methodes leren van andere teams en word je in contact gebracht met andere brigades. Hierdoor blijft je kijk op het reddingszwemmen fris en leer je steeds weer nieuwe dingen. Natuurlijk is het ook mooi als je naar huis gaat met een mooi resultaat waar je als team trots op kunt zijn.


Tijdens een E.H.a.D wedstrijd word je beoordeeld op je kennis van de verschillende reddingstechnieken, de onderlinge samenwerking en Eerste Hulp. Het is kortweg de bedoeling dat de verschillende slachtoffers op een snelle en goede manier in veiligheid worden gebracht. Er zijn diverse wedstrijden in Nederland. Wij proberen aan ongeveer 4 wedstrijden per jaar mee te doen, dit om het ook leuk te houden en er geen verplichting van te maken.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven