Varend Redden

Varend Redden is een onderdeel van "Reddingsbrigade Helmond" en houdt zich bezig met het varende aspect van het reddingswerk. De minimale leeftijd om bij varend redden te komen helpen is 14 jaar. Ook dien je in het zwembad al de nodige ervaring bij zwemmend redden te hebben opgedaan.

Bij varend redden worden opleidingen gegeven in het varen van onze reddingsboten en het redden van drenkelingen vanuit een boot en vanaf het strand. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met plaatselijke omstandigheden en weersomstandigheden die van invloed zijn op de redding. Ook wordt er veel tijd gestoken in de kijktechniek (je ogen zijn tijdens het bewaken immers het belangrijkste zintuig), communicatie via portofoons en mobilofoons en samenwerking (tijdens een reddingsactie moet iedereen op elkaar kunnen vertrouwen en goed op elkaar ingespeeld zijn). Daarnaast wordt aan de conditie gewerkt en bestaat er de mogelijkheid te helpen bij onderhoudswerkzaamheden aan onze post/opslag en materialen.


Onze reddingsbrigade bewaakt gedurende de zomerperiode regelmatig op recreatieplas Berkendonk in het oosten van Helmond, ook worden wij jaarlijks ingezet bij vele evenementen in zowel de omgeving van Helmond als elders in het land. Hierbij werken wij onder andere intensief samen met Ambulance-Event-Service, een groot internationaal hulpverleningsbedrijf.
Tijdens deze evenementen dragen wij zorg voor de veiligheid van bad- en strandgasten en verlenen wij EHBO en helpen we mensen die in en rond het water in moeilijkheden zijn gekomen. Hierin is een grote diversiteit te vinden. Van wespensteek tot een vermissing tot een surfer die uitgeput in het water ligt, het is allemaal mogelijk. Ook werken we veel samen met andere hulpdiensten denk hierbij aan: brandweer, bmbulance, bolitie en stadswacht. 

Neem bij vragen gerust even contact met ons op.

Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven