Wachtlijst

Indien u uw kind wilt aanmelden voor het aanleren van de zwemslagen, dient u rekening te houden met een wachtlijst. De lengte van de wachtlijst is van tijd tot tijd variabel. De minimale leeftijd bij de start van de zwemlessen is 4 jaar. Wij raden echter aan om te beginnen rond het moment dat het kind 5 jaar wordt. U kunt uw kind uiteraard wel al inschrijven voor op de wachtlijst voordat uw kind 4 jaar is.
 

Indicatie wachtlijst*:

  • Dinsdagavond: circa 9-11 maanden
  • Vrijdagavond: circa 9-10 maanden
  • Zondagmorgen: circa 11-13 maanden

Is uw kind al in het bezit van een diploma dan is de wachtlijst over het algemeen aanzienlijk korter. De kinderen die al zwemmen schuiven na het diploma zwemmen automatisch door, daarna wordt gekeken hoeveel plaats er over is voor nieuwe instromers. Het diplomazwemmen vindt twee keer per jaar plaats: eind januari/begin februari en voor de zomervakantie.
 

Voor het instromen bij zwemvaardigheid 1 geldt een andere regel. Hiervoor is namelijk ook een wachtlijst. Dit komt doordat alleen de verenigingen nog opleiden voor de zwemvaardigheidsdiploma's. Omdat voor dit diploma diverse nieuwe dingen geleerd moeten worden, duurt het ook langer dan voor de kinderen op examen kunnen. Onze vereniging heeft daarom besloten dat alle kinderen die bij zwemvaardigheid 1 willen beginnen, eerst instromen bij het c-diploma. Na het diplomazwemmen gaan zij dan automatisch door naar zwemvaardigheid 1. Wanneer uw kind het juiste niveau blijkt te hebben en er plek is bij zwemvaardigheid 1, worden ze alsnog overgeplaatst naar zwemvaardigheid 1.
 

Belangrijk: Wanneer uw kind op de wachtlijst staat, is het belangrijk om eventuele adreswijzigingen en wijzigingen van e-mailadressen aan ons door te geven. Wanneer uw kind aan de beurt is voor de start van de zwemlessen, zal dit per e-mail kenbaar worden gemaakt.

 

*: De lengte van de wachtlijst is zeer variabel. Aan de hier aangegeven lengte kunnen geen rechten worden ontleend.  Update december 2019.

Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven