Vrijwilliger worden?

Zwemvereniging de Helmondse Watervrienden is een vereniging die volledig afhankelijk is van vrijwilligers; zonder vrijwilligers geen zwemlessen en geen trainingen. De laatste jaren merken wij echter dat het aantal vrijwilligers afneemt en het steeds moeilijker is om enthousiaste vrijwilligers aan te trekken. Daarom hebben wij dringend uw hulp nodig!

Wij zijn op dit moment op zoek naar:

Zwemtechnisch kader

Wij zoeken mensen die affiniteit hebben met kinderen, (redelijk) goed kunnen zwemmen en mensen die het bovenal leuk lijkt om kinderen op een speelse manier de zwemslagen aan te leren. In eerste instantie word je als assistent instructeur ingezet om ervaring op te doen in het lesgeven waarna er de mogelijkheid bestaat om via interne scholing door te groeien tot een gediplomeerde instructeur (landelijk erkend diploma "Lesgever Zwem-ABC"). Met elk uurtje dat U als (hulp)instructeur in onze vereniging wilt steken, zijn wij enorm geholpen. Hier tegenover staat natuurlijk opname in een enthousiaste groep vrijwilligers waarbij je een positieve bijdrage kunt leveren aan de maatschappij, gratis zwemmen tijdens het wekelijkse "instructeurs zwem-uurtje" en natuurlijk deelname aan de kaderactiviteiten.

Administratieve Medewerkers

Wij zoeken mensen die hun steentje willen bijdragen bij velerlei administratieve werkzaamheden. Hierbij valt te denken aan het begeleiden van nieuwe inschrijvingen (bij de eerste zwemles), controle van de ledenlijsten, aannemen van de telefoon tijdens zwemuren om vragen te beantwoorden, helpen met de organisatie van het diplomazwemmen en het maken en up-to-date houden van allerlei protocollen.

Stagemogelijkheden

Regelmatig hebben wij de mogelijkheid om stagiaires te plaatsen binnen onze zwemvereniging. Zowel middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage binnen het zwemonderwijs willen lopen alsmede MBO-studenten sportonderwijs met interesse in het zwemonderwijs zijn met enige regelmaat welkom. Wij zijn te vinden in de MAS-vacaturebank van de LEV-groep en zijn eveneens een "erkend leerbedrijf".

PR-funcionaris

Communicatie is belangrijk. Met onze vereniging willen we meegaan met de tijd en meer aandacht besteden aan de communictatie. We bedoelen hiermee zowel communicatie naar onze leden/ouders alsmede communicatie naar de media en met name ook social media en onze website. 
Omdat commicatie een vak apart is zoeken wij een communicatie-specialist die ons wil ondersteunen. Met andere woorden: 

Geef jij de Helmondse Watervrienden een nieuw gezicht?

 

Bekijk de profielschets en meer informatie hier.

Toezichthouders

Wij zoeken toezichthouders voor de lessen Baby- en peuterzwemmen op zondagmorgen en voor het algemene toezicht tijdens de zwemlessen op zondagmorgen en dinsdagavond. Je wordt betrokken bij het verzorgen van de algemene veiligheid tijdens de zwemlessen en lichte organisatorische werkzaamheden rondom de zwemlessen. Interne scholing middels het certificaat "Zwemmend Redden voor Zwembaden" van Reddingsbrigade Nederland behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast word je uiteraard opgenomen in ons enthousiaste team vrijwilligers.
Bent of kent u iemand die ons zou willen helpen, op welke manier dan ook, laat het dan even weten aan een van onze instructeurs of via de mail zodat we kunnen kijken wat we elkaar te bieden hebben. Vele handen maken licht werk!
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven