Zwemmend Redden

Zwemmend redden is een onderdeel van "Reddingsbrigade Helmond". Iedere vrijdag avond van 19:00 tot 21:15 uur zijn een aantal vrijwilligers van onze vereniging enthousiast bezig met het opleiden van mensen in het zwemmend redden.

Bij onze reddingsbrigade wordt op een voor kinderen leuke en interessante manier geleerd hoe je jezelf en anderen kunt redden. Er wordt geoefend om mensen uit het water te halen met reddingsmiddelen zoals een reddingsklos of een reddingsboei en met hulpmiddelen zoals touwen en kleding. Ook leer je wat je kunt doen als je zelf in het water belandt en leer je hoe je drenkelingen naar de kant kunt vervoeren en eruit kunt halen. Daarnaast worden er grepen en technieken aangeleerd om jezelf te bevrijden uit een in paniek geraakt slachtoffer. Je leert om in een team samen te werken en technieken om drenkelingen gerust te stellen en te benaderen. Tot slot is ook de conditie een belangrijk aspect van de trainingen. Het resultaat van de opleidingen binnen zwemmend redden is dat je als je onverhoopt bij een waterongeval uitkomt, je snel en adequaat kunt handelen om zo levens te redden.
De jongere kinderen zwemmen van 19.00 uur tot 19.45 uur. De oudere jeugd en volwassenen zwemmen van 19.45 uur tot 20.30 uur. Voor de ouderen wordt er naast de praktijklessen ook een theorie-cursus gegeven en wordt er aandacht aan eerste hulp (EHBO) besteed. Tevens bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar onze varende eenheid of het EHaD-team waar onder realistischere omstandigheden ongevallen nagebootst en geoefend worden. Om voor de reddingsbrevetten te kunnen gaan oefenen dien je minimaal in bezit te zijn van diploma B. Binnen de Helmondse Watervrienden kan dit diploma worden gehaald. Op vrijdagavond is dit mogelijk tussen 18.00 uur en 19.00 uur.

Heb je nog vragen stuur dan gerust een mailtje of kom eens kijken op vrijdag avond van 19:00 tot 21:15 uur.
Licentiehouder ABC:
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees verder
Terug naar boven